Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Μακρόν απέστειλε ο Τουσκ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Μακρόν απέστειλε ο Τουσκ - Κεντρική Εικόνα

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Στην επιστολή του, ο Ντόναλντ Τουσκ υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εκλογή Μακρόν για την ανάπτυξη της Ευρώπης και τη διατήρηση της ενότητας.

 Το πλήρες κείμενο του συγχαρητήριου μηνύματος του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έχει ως εξής: «Ο γαλλικός λαός σάς εξέλεξε ως Πρόεδρό του. Είναι χαρά μου σας απευθύνω τα εγκάρδια τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσωπικά, σας εύχομαι κάθε επιτυχία. Η Γαλλία ανέκαθεν διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δημιουργία και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με εσάς ως Πρόεδρο, είμαι βέβαιος ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επίλυση των κοινών μας προκλήσεων και στη διατήρηση της ενότητάς μας. Η Γαλλία είναι απαραίτητη για την Ευρώπη, όπως η Ευρώπη είναι για τη Γαλλία. Ανυπομονώ να σας καλωσορίσω στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s