Φλογέρες με καπνιστή γαλοπούλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Τραγανές και πεντανόστιμες, δεν θα καταφέρετε να αρκεστείτε μόνο σε μία. 

Υλικά

  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμάτι
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 μέτριο αβγό
  • 4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 5 φύλλα κρούστας
  • Ελαιόλαδο 

Διαδικασία

Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ., το τυρί κρέμα, το αβγό, το θυμάρι ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση οριζόντια (από τη μακριά μεριά) για να έχουμε 10 μικρότερα φύλλα. Στη μέση και στην κάτω άκρη κάθε φύλλου βάζουμε 1 κ.σ. από τη γέμιση. Διπλώνουμε τα πλαϊνά για να μην μας βγει η γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό. 

Βρέχουμε την άκρη του με λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί. 

Τηγανίζουμε τις φλογέρες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε   

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s