Ριζότο με ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Μεσογειακές γεύσεις που κερδίζουν τον ουρανίσκο και των πιο απαιτητικών. 

Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 750 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 350 γρ. ντοματίνια
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πολύ πιπέρι

Διαδικασία
Σοτάρουμε, σε λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια θερμοκρασία, για τουλάχιστον 8 λεπτά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τον ζωμό. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου σε 18 λεπτά).

Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, μπόλικο βασιλικό, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. 

Ανακατεύουμε, αφήνουμε το ριζότο για 1 λεπτό να ξεκουραστεί, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι. Σερβίρουμε, αμέσως, και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s