Ψαρονέφρι με φασκόμηλο και σταφύλια

Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις!

Υλικά
Για το κους κους

  • 250 γρ. κους κους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. βραστό νερό

Για το ψαρονέφρι

  • 400 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 10 φύλλα φασκόμηλο
  • 500 γρ. λευκά σταφύλια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 λάιμ σε φέτες για το σερβίρισμα

Διαδικασία 
Για το κους κους: Βάζουμε σε ένα μπολ το κους κους, τον χυμό λάιμ, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το νερό. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το κους κους το νερό.

Για το ψαρονέφρι: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200, στον αέρα. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το ψαρονέφρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση, το κρεμμύδι σε φέτες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το ξίδι από κόκκινο κρασί.

Μεταφέρουμε τα σταφύλια και το κρεμμύδι στο ταψί μαζί με το ψαρονέφρι. Πασπαλίζουμε με 5 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα, και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψαρονέφρι στο κέντρο του.

Αφήνουμε σε μία σχάρα για 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το κους κους και σερβίρουμε σε πιάτο. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και απλώνουμε τις φέτες πάνω από το κους κους. Απλώνουμε τα σταφύλια με τα υπόλοιπα υλικά. Διακοσμούμε με φέτες λάιμ και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s