«Υπάρχει και η Ελλάδα της προσφοράς»: Ο π. Αντώνιος της «Κιβωτού» μιλά για τη βράβευσή του

«Ηθική αναγνώριση» για το πολυσχιδές έργο της Κιβωτού του Κόσμου, χαρακτήρισε ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου τη βράβευσή του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι μια σπουδαία στιγμή για μας, καθώς αναγνωρίζεται σε διεθνές επίπεδο η Κιβωτός του Κόσμου. Είναι σημαντικό για μένα ως Έλληνα, αλλά και τιμή και μια πιστοποίηση για το έργο μας, γιατί αυτό μπορεί να φέρει περισσότερους ανθρώπους κοντά μας» είπε ο π. Αντώνιος.

Η Κιβωτός του Κόσμου, με έδρα στον Κολωνό και παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, προσφέρει εδώ και είκοσι χρόνια αρωγή και υποστήριξη σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όλων των ηλικιών, των εθνοτήτων και θρησκειών.

«Άλλωστε αυτό σημαίνει Κιβωτός, ότι προστατεύει όλους χωρίς εξαιρέσεις», διευκρινίζει. 

Ταυτόχρονα, υλοποιεί προγράμματα για άγαμες και άπορες μητέρες, στις οποίες προσφέρει στέγη – διαθέτει τουλάχιστον 100 διαμερίσματα – και τις βοηθά τόσο νομικά, όσο και ουσιαστικά, παρέχοντας εκπαίδευση και δεξιότητες ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Το ίδιο έργο υλοποιούν και οι δομές της Κιβωτού στην Περιφέρεια.

«Στο Βόλο έχουμε γεωργικό σχολείο. Εκεί τα παιδιά που φοιτούν μαθαίνουν όλα τα σχετικά με τις γεωργικές εργασίες και τελικά οι περισσότεροι γίνονται αγρότες, έχοντας σημαντικά εφόδια», προσθέτει.

Ιδιαίτερα αναφέρεται στο δίκτυο του εθελοντισμού, το οποίο υποστηρίζει το έργο της Κιβωτού.

«Έχουμε πάνω από 3000 ενεργούς εθελοντές. Υπάρχει και αυτή η Ελλάδα, της προσφοράς και της καλοσύνης» προσθέτει.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» και ο ιδρυτής της πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, βραβεύτηκαν χθες Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη.

Η ΜΚΟ έχει στόχο τη βοήθεια παιδιών από άπορες ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Η «Κιβωτός» βοηθά και δέχεται παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

Υλοποιεί προγράμματα υποστήριξης, με πρώτο στόχο να βοηθήσει παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε το 2008 και απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από αξιλόγηση προτάσεων που κατατίθενται από ευρωβουλευτές.

Το βραβείο απένειμε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος και πρότεινε τη βράβευση του πατρός Αντωνίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s