Πατατοσαλάτα με ντοματίνια και βασιλικό

Το τέλειο εύκολο γεύμα!

Υλικά

  • 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους των 2 εκ.
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ¼  ματσάκι φρέσκο κομμένο βασιλικό (μόνο φύλλα)

Διαδικασία
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τις πατάτες και νερό, ώστε να τις καλύπτει μέχρι και 2 εκ. παραπάνω. Βράζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι. 

Μόλις πάρουν βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας 1-2 φορές μέχρι οι πατάτες μας να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 

Προσθέτουμε το ξίδι και, με μία μαρίζ, ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε τις πατάτες για 20 λεπτά, θέλουμε να είναι απλά ζεστές. Xτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο και το σκόρδο. 

Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σέλερι, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το μείγμα με το σκόρδο, το πιπέρι και ½ κ.γ. αλάτι. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει. Πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό από πάνω.

Πηγή: akispetretzikis.com
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s