Scrambled eggs με κουρκουμά του Άκη Πετρετζίκη

Σερβίρετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί, με ντοματίνια και ρόκα…

Υλικά

  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 αβγά μέτρια
  • 1 κ.σ. σόγια σως
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. κουρκουμάς
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. φύλλα ρόκας
  • 8 ντοματίνια

Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε στο ζεστό τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.

Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα να σπάσουν και να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τη σόγια σως, το κύμινο, τον κουρκουμά και το πιπέρι.

Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξουν ελαφρά τα αβγά ανακατεύοντας διαρκώς με μία ξύλινη κουτάλα. Σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Πασπαλίζουμε με διατροφική μαγιά, μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας και ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s