Γαύρος τηγανητός με μυρωδικά δια χειρός Άκη Πετρετζίκη!

Αγαπημένος μεζές, φτιαγμένος με μαεστρία από τον ταλαντούχο σεφ.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ½  κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  •  1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

Ξεπλένουμε καλά τον γαύρο σε νερό. Στη συνέχεια τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε τα υλικά για το αλεύρωμα σε ένα μπολ και βουτάμε εκεί τα ψάρια, έτσι ώστε να παναριστούν πολύ καλά.

Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα ψάρια μέχρι να χρυσαφίσουν και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s