Καριόκες

Καριόκες

 

Υλικά

 250 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
450 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
500 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 ποτήρι νερού (200 γραμμ.) άχνη
3 κ.σ. άγλυκο κακάο
1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1 βανίλια
600 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Αλέθουμεσε σκόνη τα μπισκότα. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα. Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.

Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα. Παγώνουμε τα ρολά για 1½ ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s