Πέταξαν έξω από το Χαλέπι τους τελευταίους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους»

Από τα τελευταία εδάφη που ήλεγχαν στην επαρχία του Χαλεπίου, αποσύρθηκαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αφού ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την οδό Ιθρίγια – Ρασάφα και περιοχές ανατολικά της Χανασέρ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μια μονάδα στρατιωτικής ενημέρωσης που διευθύνεται από την Χεζμπολάχ, σύμμαχο του συριακού στρατού, γνωστοποίησε πως στρατιώτες κατέλαβαν την οδό Ιθρίγια-Ρασάφα και πολιόρκησαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά της Χανασέρ. Δεν είπε πως η τζιχαντιστική οργάνωση εγκατέλειψε τις θέσεις αυτές.

Λίγο νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει πως οι τζιχαντιστές ανακατέλαβαν σήμερα μια νοτιοανατολική συνοικία της Ράκα, του προπυργίου τους στη Συρία το οποίο έχασαν πριν από τρεις εβδομάδες.

«Το ΙΚ ανακατέλαβε πλήρως την αλ-Σενάα, τη σημαντικότερη συνοικία που είχαν καταλάβει οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 12 Ιουνίου», δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, αναφερόμενος στην κουρδο-αραβική συμμαχία που στηρίζεται από έναν υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό.

«Χρησιμοποιώντας σήραγγες, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις SDF με καμικάζι καθώς και μη επανδρωμένα αεροπλάνα που μετέφεραν εκρηκτικά», διευκρίνισε.

Η αλ-Σενάα, μια πυκνοκατοικημένη συνοικία, βρίσκεται δίπλα στην παλιά πόλη της Ράκα. Την Πέμπτη, περίπου 40 μέλη του ΙΚ, ντυμένα με τη στολή των SDF για να παραπλανήσουν τους αντιπάλους τους, είχαν επιτεθεί στην αλ-Σενάα και τη Μεσλέμπ, δύο νοτιοανατολικές συνοικίες της Ράκα.

Πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις καμικάζι με παγιδευμένα οχήματα και πυροδότησαν εκρηκτικά που έφεραν μη επανδρωμένα αεροπλάνα για να καταλάβουν έξι θέσεις που κατείχαν οι SDF. Μετά τη σημερινή επίθεση, οι SDF υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθουν στη γειτονική συνοικία Μεσλέμπ, «όπου ενισχύουν τις θέσεις τους», δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Μετά την απώλεια της αλ-Σενάα, οι SDF εξακολουθούν να ελέγχουν τη Μεσλέμπ στα ανατολικά και άλλες δύο συνοικίες στα δυτικά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s