Το εναλλακτικό! Συνταγή για γιουβέτσι με θαλασσινά από τον Τάσο Αντωνίου

O Mr. Mamapeinao.gr προτείνει την ιδανικότερη συνταγή για την εποχή, που ταιριάζει μοναδικά με ουζάκι ή τσίπουρο…

Υλικά

  • ½  ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 καλαμάρι
  • 1 πλοκάμι από χταπόδι βρασμένο
  • 6 γαρίδες
  • 6 μύδια με το κέλυφος
  • 1 ντομάτα
  • ½  σφηνάκι ούζο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 1 ποτήρι χυμός ντομάτας
  • 250 γρ. κοχύλια

Διαδικασία

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά με το ψιλοκομμένο (σε φέτες) καλαμάρι, το οποίο έχουμε ήδη πλύνει και καθαρίσει καλά.

Αφού αυτό μαραθεί, προσθέτουμε το βρασμένο χταπόδι, κομμένο σε αρκετά μεγάλα κομμάτια, ώστε να πάρει λίγο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες και περιμένουμε να αλλάξουν χρώμα. Τότε σβήνουμε με ούζο και στη συνέχεια με κρασί.

Προσθέτουμε στο μείγμα τη ντομάτα, το χυμό και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση. Τότε ρίχνουμε τα ζυμαρικά, στα οποία μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μύδια. Όταν τα μύδια ανοίξουν, ανάλογα με το νερό που έχουν τραβήξει, προσθέτουμε και άλλο. Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν και στο τέλος προσθέτουμε φρέσκο βασιλικό.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s