Σικελία: Συλλήψεις 15 διακινητών τζιχαντιστών από την Αφρική στην Ευρώπη

Σικελία: Συλλήψεις 15 διακινητών τζιχαντιστών από την Αφρική στην Ευρώπη

Τη σύλληψη 15 προσώπων διέταξε σήμερα η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας

με την κατηγορία ότι τα πρόσωπα αυτά οργάνωναν χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα ταχύπλοα και ταξίδια υπόπτων για ισλαμική τρομοκρατία από την Τυνησία στην Κάτω Ιταλία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατάφερε να συλλέξει κύριας σημασίας στοιχεία για πέντε παράνομα ταξίδια, διαπιστώνοντας ότι ο κάθε επιβάτης έπρεπε να καταβάλει από 2.000 έως 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα La Repubblica, τα ταχύπλοα αναχωρούσαν από τις ακτές της Τυνησίας και ολοκλήρωναν τα ταξίδια τους κοντά στην πόλη Μαρσάλα της Σικελίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ιταλικής δικαιοσύνης, αυτά τα «ταξί θαλάσσης» φέρεται να μετέφεραν και άτομα που συνδέονται με οργανώσεις τζιχαντιστών, τα οποία συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη. «Ελπίζω να φτάσω στην Ιταλία και να μην με ξαναστείλουν πίσω λόγω τρομοκρατίας», λέει ένας από τους πελάτες των διακινητών, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι ιταλικές αρχές.

Επικεφαλής του παράνομου αυτού δικτύου ήταν ένας 28χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντική υποστήριξη και συνεργούς σε πολλές περιοχές της Ιταλίας αλλά και σε βορειοευρωπαϊκές χώρες. Τα ταξίδια από την Τυνησία στη Σικελία πραγματοποιούνταν μόλις σε τρεις ώρες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s