Iταλική πίτσα

Μιαμμμ! Iταλική πίτσα

Γιατί να παραγγείλετε πίτσα απ’έξω, όταν μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας παραδοσιακή ιταλική πίτσα στο σπίτι

Φτιάξετε την πιο εύκολη πίτσα Margherita, ή βάλετε θαλασσινά, αντσούγιες, μανιτάρια, κρέας,και ένα μείγμα λαχανικών και έχετε έτοιμα για την πίτσα. Το μυστικό είναι να μάθετε πώς να φτιάχνετε τη βασική ζύμη πίτσας, που είναι πολύ απλή, αλλά μπορείτε να πάρετε και έτοιμη.

*********** Υλικά ******************
Ζύμη για πίτσα
1 φακελάκι μαγιά
250 γρ. νερό χλιαρό
1 κ. γ ζάχαρη, 1 κ.γ. αλάτι
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
Σάλτσα ντομάτας (προεραιτικά με βασιλικό ή λαχανικά)

****************** Εκτέλεση *****************
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C (στον αέρα).
Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να σφίξει. Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη. Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, και μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα, και ότι άλλο μας αρέσει (σαλάμι, λουκάνικα, μπέικον, κρέας, πιπεριές, μανιτάρια, ή αντσούγιες) συμπληρώνοντας με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας από επάνω, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Τη σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστή.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s