Τηγανίτες με πατάτες και τυρί!

Τηγανίτες με πατάτες και τυρί!

Υλικά:

Για περίπου 15 τηγανίτες:900g πατάτες, αποφλοιωμένες και τριμμένες
1/2 φλιτζάνι (50g) τυρί Cheddar
1/2 φλιτζάνι (50g) τυρί παρμεζάνα
3 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού (2g) σκόνη σκόρδου
1/4 φλιτζάνι (30g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά, χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού (5g) αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι (50g) λάδι, για το τηγάνισμα
1/2 φλιτζάνι (120g) ξινή κρέμα
1 κουταλιά της σούπας (20 γραμμάρια) σάλτσα σκόρδου τσίλι
Eκτέλεση:
Χρησιμοποίησε τις μεγάλες τρύπες του τρίφτη για να τρίψεις το τυρί και τις πατάτες.
Μετέφερε τις πατάτες σε μια πετσέτα κουζίνας και πίεσε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς κάνοντας τες όσο πιο υγρές μπορείς.
Τοποθέτησε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τυριά, κρεμμύδι, σκόνη σκόρδου, αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και αυγά. Ανακάτεψε τα ώστε να συνδιαστούν.
Ζέστανε το λάδι με μέση υψηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποίησε μια σέσουλα παγωτού για να πάρεις ίσες ποσότητες μείγματος πατάτας και πρόσθεσε το στο τηγάνι. Ψήσε περίπου 3 ή 4 κουταλιές κάθε φορά.
Βράστα μέχρι να ροδίσουν περίπου 4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
Επανάλαβε με το υπόλοιπο μείγμα πατάτας.
Μετάφερε τις τηγανίτες σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα για να απομακρύνεις το υπερβολικό έλαιο.
Προετοίμασε την sos ανακατεύοντας ξινή κρέμα με σάλτσα σκόρδου τσίλι.
Σέρβιρε τις τηγανίτες με πατάτες και τυρί ενώ είναι ακόμα ζεστές.(ipop)

Δείτε το video:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s