Έρχεται η “ανάπτυξη” με φοροκαταιγίδα 34,4δισ. μέσα στο 2017!

Έρχεται η "ανάπτυξη" με φοροκαταιγίδα 34,4δισ. μέσα στο 2017!

Αριστεροί φόροι που ψηφίστηκαν και πρόκειται εντός ολίγου να ισχύσουν!

Σε μια χρονιά την οποία ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι υπερτριπλάσιος από αυτόν του 2016 (θα πρέπει να επιτευχθεί πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ έναντι 0,5% του ΑΕΠ) το υπουργείο Οικονομικών διατηρεί τον προϋπολογισμό εντός στόχου μόνο μέσω των δαπανών.

Συνολικά η υστέρηση των πρωτογενών δαπανών φτάνει τα 1,2 δισ. ευρώ αυτό σημαίνει ότι αν έσπαγε η παράδοση των τελευταίων ετών και το δημόσιο πλήρωνε στην ώρα αυτά που όφειλε τότε το πρωτογενές πλεόνασμα για το πρώτο τετράμηνο του 2017 θα ήταν 500 εκατ. ευρώ αντί του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 800 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το enikonomia. gr, την ίδια ώρα που έσοδα είναι φανερό ότι παρουσιάζουν κόπωση το υπουργείο Οικονομικών έχει στους υπολογισμούς του να συγκεντρώσει μέχρι και το τέλος του χρόνου άλλα 34,4 δισ. ευρώ από φόρους.

Από το σύνολο αυτό τα 15,7 δισ. ευρώ θα είναι οι άμεσοι φόροι περίπου 7 δισ. ευρώ θα πληρώσουν τα φυσικά πρόσωπα 3 δισ. από νομικά πρόσωπα 2,1 δισ. ευρώ από φόρους την περιουσία 500 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις των προηγούμενων χρόνων και 2,7 δισ. ευρώ από άλλους άμεσους φόρους.

Τα υπόλοιπα 18,7 δισ. ευρώ αναμένεται να συγκεντρωθούν μέχρι και το τέλος του χρόνου από έμμεσους φόρους και κυρίως ΦΠΑ και Ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s