Σουφλέ με μπέικον, μανιτάρια, γιαούρτι και τυριά

Σουφλέ με μπέικον, μανιτάρια, γιαούρτι και τυριά

Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετική και σερβίρεται για πρωινό με φρούτα ή μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο με σαλάτα

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι λένε ότι οι γεύσεις αναδεικνύονται καλύτερα τη δεύτερη μέρα. Μπορείτε να την φυλάξετε στο ψυγείο και να τη ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων την επόμενη μέρα.

************ Υλικά *****************

6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
4 φέτες ψωμί για τοστ
3 κ. σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
8 αβγά
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Φρυγανιά τριμμένη για την κρούστα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο

************ Εκτέλεση ***************

** Ψήνουμε το μπέικον σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι και το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
** Ανακατεύουμε όλα μαζί τα τυριά σε μπολ. Ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια και τη ντομάτα σε άλλο μπολ.
** Κόβουμε κάθε φέτα ψωμιού σε 3 λωρίδες, λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μία στρώση ψωμί. Συνεχίζουμε με τυρί, μπέικον και λαχανικά. Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση ψωμιού, τυριού, μπέικον και λαχανικών. Τελειώνουμε με άλλη μία στρώση ψωμιού.
** Χτυπάμε καλά τα αβγά με το γιαούρτι και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το πυρέξ.
** Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει αρκετά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s