Συναγερμός στη Σουηδία: Άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στο κοινοβούλιο

Συναγερμός στη Σουηδία: Άνδρας επιχείρησε να εισβάλει στο κοινοβούλιο - Κεντρική Εικόνα

Σουηδοί φρουροί ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει σήμερα σε έναν χώρο περιορισμένης πρόσβασης στη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ δημοσίευμα εφημερίδας έγραψε ότι ο άνδρας ακινητοποιήθηκε στο έδαφος έξω από το κτίριο όπου συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Η Σουηδία βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την επίθεση που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα οδηγός φορτηγού με το όχημά του εναντίον πεζών σε πολυσύχναστο δρόμο της πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι.

Το προσωπικό ασφαλείας τράβηξε όπλο και ακινητοποίησε τον άνδρα στο έδαφος όταν εκείνος επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο κέντρο της Στοκχόλμης, έγραψε η ταμπλόιντ Expressen.

«Το προσωπικό ασφαλείας συνέλαβε έναν άνδρα και έκτοτε έχει αναλάβει η αστυνομία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Σώματος Έβα Νίλσον στο Reuters.

«Ο άνδρας αυτός είναι ύποπτος για βίαιη συμπεριφορά εις βάρος αξιωματούχου ασφαλείας και για είσοδο σε ζώνη περιορισμένης πρόσβασης», είπε η ίδια χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s