Σπαράγγια ογκρατέν με μάραθο

Σπαράγγια ογκρατέν με μάραθο

Τα σπαράγγια σουφλέ, παίρνουν ένα ιδιαίτερο γευστικό συνδυασμό με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον το μάραθο, τη γραβιέρα, ή όποιο άλλο Ελληνικό τυρί διαλέξετε

********** Υλικά ************
500gr φρέσκα σπαράγγια
4 φρέσκα κρεμυδάκια, και 1 ματσάκι μάραθο
8-10 φέτες μπέικον
6 αυγά
200 ml. γάλα συμπυκνωμένο
60gr (4 κουταλιές της σούπας ) αλεύρι
150 γρ γραβιέρα, ή όποιο άλλο τυρί και φέτα έχετε
αλάτι και πάπρικα
λίγο λάδι για το ταψάκι
********** Προετοιμασία ***********
Με τον αποφλοιωτή καθαρίζουμε τη φλούδα των σπαραγγιών από την κορυφή και κάτω. Αφαιρούμε το ξυλώδες μέρος και τα βράζουμε για 8′ να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
Πλένουμε ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Τα σωτάρουμε μαζί με το μπέικον, και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα αυγά το γάλα, το τυρί, και το αλεύρι. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμυδιών το μάραθο, τα σπαράγγια (σε μεγάλα κομμάτια).
Λαδώνουμε το ταψάκι πυρέξ, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα, βάζοντας από επάνω λίγη πάπρικα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50′ περίπου μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστό με ψιλοκομμένο μάραθο. Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι, ραντίσιο ντοματάκια παρμεζάνα) με σως μουστάρδας μπαλσάμικο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s