Σολομός με ρύζι Teriyaki

Σολομός με ρύζι Teriyaki

Με αυτή η συνταγή έχετε λιγότερο από 25 λεπτά έτοιμο το τραπέζι

Αν έχετε από πρίν τον σολομό στην κατάψυξη , δεν έχετε παρά τον ξεπαγώσετε και να κάνετε ένα απολαυστικό γεύμα για όλη την οικογένεια.
******** Υλικά *************
6 μεγάλα φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα
6 κουταλιές της σούπας παρασκευασμένη σάλτσα teriyaki
2 φλιτζάνια καφέ ρύζι
1 φλυτζάνι ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά
********* Παρασκευή ***********
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 ° F. Τοποθετήστε τον σολομό σε ένα πυρέξ, και αλείψτε με τη σάλτσας teriyaki. Ψήστε το σολομό με 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (175 βαθμούς), μέχρι να ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό βάλτε τα λαχανικά να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Σουρώστε. Σε άλλη κατσαρόλα βάλτε 3- 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό, 2 φλιτζάνια ρύζι και βράστε το για 5′ λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και καλύψτε το σκεύος με καπάκι .
Αφήστε το περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Όταν εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού από το ρύζι, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σάλτσας teriyaki. Σερβίρετε στο πιάτο το ρύζι, τον σολομό και τα βρασμένα λαχανικά, ρίχνοντας επάνω φρέσκα φύλλα από πράσινο κρεμμυδάκι .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s