Τσίπρας: Μέχρι τις 22 Μαίου η συμφωνία

Τσίπρας: Μέχρι τις 22 Μαίου η συμφωνία

Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός

Στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από ερώτηση στις δηλώσεις του για τη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit που ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη αποδοχή των κατευθυντήριων γραμμών για το «διαζύγιο» της ΕΕ με τη Μεγάλη Βρετανία.
«Η γενική εικόνα είναι ότι βρισκόμαστε εντός πλαισίου προκειμένου να έχουμε κατάληξη εντός του πλαισίου της 22ας Μαΐου» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τις διαδικασίες περί Brexit εκτίμησε ότι δεν θα είναι τόσο σύντομες όσο αυτές του Σαββάτου για τις οποίες είπε ότι αποτέλεσαν ένδειξη ισχυρής ενότητας σε σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές για το Brexit.

Χαρακτήρισε «φιλόδοξο» το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων τονίζοντας ότι το δύσκολου του εγχειρήματος έγκειται στο ότι «τα ζητήματα αυτά είναι περίπλοκα ενώ υπάρχει και το δύσκολο θέμα το χρηματοοικονομικό που είναι το πιο δύσκολο σε κάθε διαζύγιο».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες σε αυτή τη διαδικασία είπε ότι είναι:
– οι πολίτες μας που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, κι εμείς οι Έλληνες έχουμε πάνω από 70.000 Έλληνες στη Μεγάλη Βρετανία

– οι εμπορικές σχέσεις και

– οι απρόσκοπτες τουριστικές ροές από τη Μεγάλη Βρετανία

Παράλληλα είπε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να διατυπωθεί ρητά η διευκρίνιση ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν θα αποτελέσει πολιτικό ή νομικό προηγούμενο για σχέσεις με τρίτες χώρες και αυτό έχει να κάνει με το ότι η διαπραγμάτευση μιας χώρας που ήταν κράτος μέλος είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι η σχέση με τρίτες χώρες

«Τo Brexit είναι ένα γεγονός δυσάρεστό που συνέβη εξαιτίας δυσαρέσκειας των πολιτών για τις πολιτικές της ΕΕ πρέπει να δουλέψουμε σκληρά οι 27 για μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη» κατέληξε για το θέμα ο κ. Τσίπρας.

(tribune)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s