Γευστικός θησαυρός! Συνταγή για μακαρόνια γεμιστά με κοτόπουλο και τυρί από τον Τάσο Αντωνίου

Μία πεντανόστιμη συνταγή για ζυμαρικά κοχύλια με γέμιση από τυρί και κοτόπουλο, που κλέβει την παράσταση.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. άσπρα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • ¼  φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα
  • 500 γρ. κοχύλια
  • 300 γρ. ανθότυρο σε θερμοκρασία δωματίου, λιωμένο με πιρούνι
  • 100 γρ. χαλούμι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •  ½  φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

 

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το θυμάρι και την ντομάτα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15-20.

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το χαλούμι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε ένα ένα τα ζυμαρικά με το μείγμα τυριού. Απλώνουμε σε ταψί 1 κ.σ. από τη σάλτσα κοτόπουλου. Τοποθετούμε τα γεμιστά κοχύλια το ένα δίπλα στο άλλο.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στις αντιστάσεις για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s