Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπαίνει στην κουζίνα! Συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί

Στήθη κοτόπουλου γεμίζονται με τυρί, μυρωδικά και προσούτο…

Υλικά

  • 40 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • ½  λεμόνι, ξύσμα
  • ½  μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι (χωρίς σπόρους), ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
  • 8 φέτες προσούτο

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Σε ένα μπολ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί, το ξύσμα λεμονιού, την πιπεριά τσίλι, το εστραγκόν και λίγο αλατοπίπερο.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου, ώστε να ανοίξει στη μέση σαν πεταλούδα και το γεμίζουμε με το μείγμα τυριού.

Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τυλίγουμε 2 φέτες προσούτο γύρω από το καθένα.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί, αλλά να κρατάει την υγρασία του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s