Συνταγή για σαλάτα του σεφ με αβγά από το πασχαλινό τραπέζι

Περίσσεψαν αβγά από τις ημέρες του Πάσχα; Φτιάξε μία πλούσια και πεντανόστιμη σαλάτα του σεφ…

Υλικά

  • 5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • 1 μεγάλο αγγούρι
  • ¼  κιλό ζαμπόν
  • 300-400 γρ. τριμμένο γκούντα
  • 3 αβγά

Για τη σως

  • 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • Λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • Λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
  • Ελάχιστο αλάτι

 

Διαδικασία

Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε κομμάτια (όπως θα κόβαμε την χωριάτικη σαλάτα μας) και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.

Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα αβγά, κομμένα στα τέσσερα το καθένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s