«Μαλακώνει» ο Σόιμπλε: Δεν θα χρειαστεί τέταρτο Μνημόνιο η Ελλάδα

Βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, καθώς, όπως είπε, στόχος του υφιστάμενου προγράμματος είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές.

Μιλώντας στην τηλεόραση της Deutsche Welle, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε ότι στα πολιτικά ζητήματα επετεύχθη συμφωνία στο Eurogroup της Μάλτας, ωστόσο επέμεινε ότι στα τεχνικά σημεία θα πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά.

 Ο κ. Σόιμπλε επεσήμανε ότι οι διαφορετικοί αριθμοί προκύπτουν από τις διαφορετικές εκτιμήσεις Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως εξήγησε, η Γερμανία και άλλα κράτη θα έπρεπε να ζητήσουν έγκριση από το κοινοβούλιά τους για να διαπραγματευτούν ένα πρόγραμμα χωρίς το Ταμείο.

«Αυτό θα ήταν εντελώς παράλογο, αυτό δεν γίνεται. Στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους υπάρχουν ακριβώς αυτοί οι διαφορετικοί υπολογισμοί, τρόποι υπολογισμού και για το χρέος μέχρι το 2070 μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις. Αυτό όμως δεν λύνει τα πρόβλημα της παρούσης. Αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα πολιτικά, έχουν καταγραφεί και ελπίζω σύντομα οι θεσμοί να καταλήξουν σε μια συμφωνία και σε τεχνικό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s