Παραδοσιακά! Συνταγή για φασολάκια κοκκινιστά από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Αγαπημένο πιάτο της νηστείας και πεντανόστιμο, τα φασολάκια απογειώνονται με μπαχαρικά και κρασί.

Υλικά

  • 450 γρ. φασολάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • ½  – 1 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι
  • 2 μεγάλες ντομάτες,  χοντροκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • ½  κ.γ. κανέλα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και τις ντομάτες και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η ντομάτα να αρχίσει να χάνεται.

Βάζουμε και τα φασολάκια και ανακατεύουμε να ενωθούν με το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρασί και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την κανέλα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε  και σερβίρουμε.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s