Πεντανόστιμη! Συνταγή για σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε την με ξηρούς καρπούς, όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Υλικά

  • 1 καρβέλι ψωμί (αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε την ψίχα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¾  φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι

 

Διαδικασία

Σε μπολ γεμάτο με νερό μουσκεύουμε καλά την ψίχα του ψωμιού και κατόπιν τη στύβουμε πολύ καλά. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τη μουσκεμένη ψίχα με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το ξύδι, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν επιθυμούμε πιο αραιή υφή για τη σκορδαλιά, αραιώνουμε με λίγο νερό.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s