«Παραπατάει» η Καλογήρου – Βάζει λουκέτο σε δύο καταστήματα

Δύσκολες ημέρες περνά η Καλογήρου, η εταιρεία πολυτελών παπουτσιών και αξεσουάρ όπως αναφέρει το insider.gr, η οποία λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει έβαλε λουκέτο την περασμένη εβδομάδα σε δύο ακόμη καταστήματα.

Πρόκειται για τα καταστήματα Καλογήρου στο Golden Hall και το Nine West στο The Mall Athens, τα οποία έκλεισαν την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, λουκέτο εξετάζεται να μπει και σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και τα στελέχη των τραπεζών, τα οποία εξετάζουν τρόπους για άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η αλυσίδα.

Η διοίκηση της εταιρείας Λεμονή, στην οποία ανήκει η Καλογήρου, τα τελευταία χρόνια (απο το 2011 και μετά) έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περικόψει τα λειτουργικά κόστη, ενώ έχει κλείσει καταστήματα που δεν έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Μία από τις ατυχείς επιχειρηματικές κινήσεις κινήσεις του Ομίλου, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, ήταν όταν την άνοιξη του 2010 άνοιξε ένα κατάστημα της διάσημης φίρμας γυναικείας ένδυσης Fendi στη συμβολή των οδών Bαλαωρίτου και Kριεζώτου στο Kολωνάκι.

Oι προσδοκίες ότι η Aθήνα θα συνέχιζε να αποτελεί προορισμό υψηλού επιπέδου αγορών δεν επιβεβαιώθηκαν και ως εκ τούτου η αποκλειστική μπουτίκ της δημοφιλούς φίρμας έκλεισε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί οκτώ καταστήματα (και ένα outlet στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα) και δύο ακόμη στην Κύπρο (σε Λεμεσό και Λευκωσία).
Να σημειωθεί ότι με βάση τον ισολογισμό του 2014 οι ζημιές άγγιξαν τα 11,1 εκατ ευρώ, με τις συσσωρευμένες ζημιές της αγγίζουν τα 49,5 εκατ. ευρώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s