ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. baking powder 1/4 κ.γ. αλάτι 135 γρ. ζάχαρη 85 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 αυγό + 1 κρόκος 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 1 αυγό (για να τα αλείψουμε πριν ψηθούν)

Πασπαλίζουμε με: 30 γρ. ζάχαρη 1 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπούμε για άλλα 3 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι (κουταλιά-κουταλιά).

Βάζουμε σε μεγάλο ταψί λαδόκολλα και αφού βρέξουμε τα χέρια μας, μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και την τοποθετούμε στο ταψί σχηματίζοντας 2 κορμούς (23 x 4 εκ περίπου ο κάθε κορμός). Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να περάσουν 10 λεπτά για να κρυώσουν κάπως οι κορμοί.

Μεταφέρουμε τους δύο κορμούς σε σανίδα κοπής και τους κόβουμε σε διαγώνιες λεπτές φέτες.

Τοποθετούμε τις φέτες στο ταψί, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

http://stinkouzinatiseirinis.blogspot.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s