Πλουσιοπάροχα & απολαυστικά! Συνταγή για ταλιατέλες με κοτόπουλο & κρέμα ντομάτας από τον Χρήστο Τζιέρα

Μεσημέρι Σαββάτου και το οικογενειακό τραπέζι γεμίζει με αρώματα από ταλιατέλες και κοτόπουλο!

Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 300 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα, κομμένα σε κύβους
  • 4 κουταλιές σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια κονιάκ
  • 80 ml. ελαιόλαδο
  • 150 ml. ζωμό κοτόπουλο
  • 250 ml. σάλτσα ντομάτας
  • 80 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι & πιπέρι

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις ταλιατέλες για 5 λεπτά.

Συγχρόνως, σε μια άλλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και το θυμάρι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

Σβήνουμε με το κονιάκ και φλαμπάρουμε. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα ντομάτας, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το μαϊντανό, συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε προσθέτοντας τριμμένο τυρί της επιλογής μας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s