Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα! Συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα

Αρωματικά και λαχταριστά…

Υλικά

  • 1,5-2 κιλά μπουτάκια κοτόπουλου
  • 1 ¼  κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. λευκό πιπέρι
  • 1 κ.γ. ζωμός κότας σε κόκκους ή εναλλακτικά θαλασσινό αλάτι
  • ¼  φλ. φυτικό λάδι
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • ½  κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 3-4 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, μαϊντανός, ρίγανη)
  • 450 γρ λαχανικά της αρεσκείας μας (φασολάκια, καρότα κ.λπ.)

 

Διαδικασία

Πλένουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο και τα στεγνώνουμε. Τα τρίβουμε καλά με το λευκό πιπέρι και τους κόκκους ζωμού κότας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, βάζουμε το φυτικό λάδι, το λιωμένο σκόρδο, τα μυρωδικά, την καπνιστή πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Βάζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε με το μείγμα σκόρδου πάπρικας και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κρεμμυδιού.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Βάζουμε τα λαχανικά της αρεσκείας μας στο κάτω μέρος και από πάνω βάζουμε μια σχάρα. Τοποθετούμε τα μπούτια πάνω στη σχάρα σε μονή στρώση.

Ψήνουμε το κοτόπουλο για 45-50 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο, μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα. Βγάζουμε τα λαχανικά και το κοτόπουλο από το φούρνο και σερβίρουμε με συνοδεία ρυζιού.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s