Η πιο νόστιμη ιδέα για απίθανα μπισκότα με μέλι, βρώμη και ταχίνι. Υπέροχα και τραγανά…
Υλικά
100 γρ. ταχίνι
120 γρ. μέλι
120 γρ. νιφάδες βρώμης
½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. σουσάμι
120 γρ. μέλι
120 γρ. νιφάδες βρώμης
½ κ.γλ. κανέλα
1 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το ταχίνι, το μέλι, τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα μέχρι να έχουμε μια ομογενοποιημένη, εύπλαστη ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ακουμπάμε σε αλευρωμένο πάγκο. Την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες. Με κουπ-πατ ή ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγο κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε το σουσάμι. Ψήνουμε για 10 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
Advertisements