Σνακ για όλες τις ώρες! Συνταγή για μπισκότα με κεφαλοτύρι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Νόστιμα αλμυρά μπισκότα που πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 1 κεσεδάκι μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κεσεδάκι λευκό ξηρό κρασί
  • ½  κουτ. γλυκού αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½  φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 Διαδικασία 

Τοποθετούμε τη μαργαρίνη, το αλάτι και το κρασί σε ένα μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα ή με το χέρι. Τελειώνουμε το ζύμωμα με το χέρι, έχοντας μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη, που δεν θα κολλάει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και πλάθουμε τα κομμάτια σε ρολό (σαν σαλάμι). Την τυλίγουμε με μεμβράνη πιέζοντας τις άκρες για να στρώσει το σχήμα. Ύστερα την παγώνουμε για 20΄ στο ψυγείο να σφίξει. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φέτες (στρογγυλά μπισκότα).

Τα αδειάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε κάθε μπισκότο με λίγο τριμμένο τυρί και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 170°C σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ έως ότου ροδίσουν ελαφρά. Τα δοκιμάζουμε αμέσως μόλις κρυώσουν.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s