Μπουκίτσα… μπουκίτσα! Συνταγή για σφολιατάκια με προσούτο

tragana-sfoliatakia-me-prosouto-650

Αν τα δοκιμάσεις, δεν θα αφήσεις ούτε κομματάκι. Το προσούτο ταιριάζει μοναδικά με το βασιλικό και τη μοτσαρέλα.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα βασιλικός φρέσκος
  • Πιπέρι
  • 1 κρόκος αβγού
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

 

Διαδικασία

Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.

Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.

Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200, για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s