Ο Τάσος Αντωνίου σε γευστικές αναζητήσεις! Συνταγή για σπαγγέτι με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης

spaghetti-saltsa-piperias-650

Υπέροχη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης, ξηρούς καρπούς και γραβιέρα. Όλη η νοστιμιά της Μεσογείου σε ένα πιάτο!

Υλικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 350 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • ½ ματσάκι βασιλικός φρέσκος
  •  Αλάτι
  •  Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε για 5 λεπτά το κουκουνάρι. Χτυπάμε στο μούλτι τις ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τα φιστίκια Αιγίνης και το ελαιόλαδο σε δόσεις.

Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, τον βασιλικό, λίγο ακόμα ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα πιπεριάς.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s