Διπλή βουτιά στη νοστιμιά! Συνταγή για γλυκό ψωμί με κακάο και μπανάνα από τον Τάσο Αντωνίου

banana_bread-650

Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή για πρωινό…

Υλικά

  • 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες, λιωμένες με πιρούνι

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 στον αέρα. Στο σταθερό μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά και 2 κ.σ. από το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.

Ρίχνουμε όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τις μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από το κέντρο του ψωμιού. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά σε μια σχάρα. Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s