Έτοιμη σε 10 λεπτά, αυτή η πίτσα δεν χρειάζεται συστάσεις αλλά πράξεις! Μπες στην κουζίνα και φτιάξ’ την χωρίς σκέψη…
Υλικά
- Έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 100 γραμμ. βούτυρο (και έξτρα για το βουτύρωμα του ταψιού)
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κρόκο αβγού
- 5 φέτες ζαμπόν
- 5 φέτες μπέικον
- 100 γραμμ. τριμμένη γκούντα
- 100 γραμμ. παρμεζάνα σε φλούδες
- Αλάτι & Πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και το κρεμμύδι και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1’-2’ Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να δέσει. Μόλις το μείγμα «δέσει», αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου(35×25) και απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας πάνω σε αυτό.
Ρίχνουμε από πάνω τον κρόκο αβγού και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε ομοιόμορφα το ζαμπόν και το μπέικον, πασπαλίζουμε με τα τυριά ώστε να πάνε παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα για 20’-25’.
Μόλις ετοιμαστεί τη βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με μαϊντανό και σερβίρουμε.