Η Ελένη Ψυχούλη γυρίζει και δοκιμάζει! Συνταγή για γλυκιά τυρόπιτα από τα Ζαγοροχώρια

glikia-tiropita-650

Η αγαπημένη food blogger ταξιδεύει σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας, ανακαλύπτει νόστιμα πιάτα και τα σερβίρει στο blog της, www.pirouni.gr.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. φέτα
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • Φρέσκο βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τα φύλλα (περίπου 150 γρ.)

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα αβγά. Απλώνουμε στον πάγκο κάθε φορά 3 φύλλα.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη όλη την επιφάνεια. Στην άκρη του φύλλου, απλώνουμε το μείγμα της φέτας. Τυλίγουμε σε μπαστουνάκι και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και αλείφουμε πλουσιοπάροχα με βούτυρο την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s