Funky απολαύσεις! Συνταγή για μαρεγκάκια από τον Τάσο Αντωνίου

maregakia-650_1

Βασική συνταγή για μαρέγκα με την οποία θα φτιάξεις μαρεγκάκια ή μπεζέδες!

Υλικά

  • 3 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Τρούφα πολύχρωμη

 

Διαδικασία

Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του µίξερ με το σύρμα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε σιγά σιγά, σε στάδια, την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα καλά.

Με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά στο µείγµα την άχνη. Στρώνουµε λαδόκολλα σε λαµαρίνα. Αν θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστές μαρέγκες, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ ζαχαροπλαστική και πιέζοντάς το σχηματίζουμε μαρεγκάκια (μπεζέδες) στη λαδόκολλα. Εναλλακτικά, αφήνουµε κουταλιές από το µείγµα στη λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε από πάνω την τρούφα.

Ψήνουµε τις µαρέγκες σε προθερµασµένο φούρνο στους 100 για περίπου μία ώρα. Προσέχουμε να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα και απέξω να είναι τραγανές. Αφήνουµε τις μαρέγκες να κρυώσουν καλά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s