Δεν θα αφήσεις ούτε κοκαλάκι! Συνταγή για παϊδάκια γλυκόξινα με γλάσο βαλσάμικου από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

xoirina-paidakia-meli-650_0

Η πιο νόστιμη, γκουρμέ και διαφορετική εκδοχή για τα all time classic παϊδάκια…

Υλικά

  • 2 σειρές παϊδάκια (περίπου 24)
  • Χοντρό αλάτι
  • 4-6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Για το γλάσο

  • 1 ½  φλ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
  • 1 φλ. κέτσαπ
  • ½  κουτάκι μπύρα
  • ½  κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
  • ½  κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους
  • ¼  φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½  κ.σ. μελάσα
  • ¼  φλ. μουστάρδα κοκκώδης
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1/2 κ.σ. σάλτσα worcestershire
  • 1/4 φλ. Νερό

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120.Τοποθετούμε κάθε σειρά παϊδάκια σε φύλλο αλουμινόχαρτου. Αλατίζουμε γενναία, βάζουμε κλωνάρια θυμάρι στην κάθε σειρά και διπλώνουμε καλά το αλουμινόχαρτο.

Βάζουμε τα πακέτα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 3-4 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ τα παϊδάκια. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν ανοίξουμε τα πακέτα.

Για το γλάσο: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, την κέτσαπ, την μπύρα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη καστανή ζάχαρη, τη μελάσα, τη μουστάρδα, το ταμπάσκο, τη σάλτσα worcestershire και το νερό και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για μερικές ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχιά και να δέσει. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230. Χωρίζουμε τα παϊδάκια (αν έχουμε χρησιμοποιήσει σειρές), τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα αλείφουμε με μπόλικο γλάσο. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s