ΜΙΛΦΕΪΓ

8c36b6b6d4eac8bb8839812d08c9c39c_xl

ΥΛΙΚΑ: • 2 πακέτα σφολιάτα • 1 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική λευκή ή καστανή (για τα φύλλα) • 8-10 κουταλιές βούτυρο λιωμένο • 1 πακέτο κρέμα στιγμής για μιλφέιγ • ½ λίτρο γάλα φρέσκο • 2 κουτιά κρέμα γάλακτος (400 γρ. συνολικά) • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική • 1 κάψουλα βανίλια • Λίγα μύρτιλλα για διακόσμηση • 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις 3 κουταλιές ζάχαρη σε σαντιγύ και τοποθετούμε στο ψυγείο. 2. Παίρνουμε το κάθε φύλλο, το στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη του την επιφάνεια κοντά κοντά. Αλείφουμε με 2 κουταλιές περίπου βούτυρο και πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. 3. Βγάζουμε την κρέμα μιλφέιγ από το ψυγείο και προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας σαντιγύ. 4. Αφού κρυώσουν τα φύλλα, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και γεμίζουμε ως εξής: φύλλο-κρέμα τρεις φορές, το τέταρτο φύλλο το κρατάμε. 5. Στρώνουμε και την σαντιγύ πάνω από την τελευταία στρώση κρέμας και σπάμε το 4ο φύλλο σε χοντρά κομμάτια. 6. Στο τέλος ρίχνουμε την βανίλια στην ζάχαρη άχνη και πασπαλίζουμε όλο το γλυκό. 7. Διακοσμούμε με μύρτιλλα.

 

http://stinkouzinatiseirinis.blogspot.gr/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s