Μεθυστικές απολαύσεις! Συνταγή για πένες με βότκα και σολομό από τον Άκη Πετρετζίκη

pennes-votka-solomo-650

Ο αγαπημένος σεφ ετοιμάζει στο Πι και Φι την πιο νόστιμη μακαρονάδα…

Υλικά

  • 250 γρ. πένες
  • 400 γρ. φιλέτο σολομού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 40 γρ. βότκα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Ξύσμα από 2 λάιμ
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε αλατισμένο νερό που βράζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Όταν είναι έτοιμες, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει. Κόβουμε σε μερίδες-μικρά κυβάκια 1-2 εκ. τον σολομό. Ρίχνουμε στον σολομό το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και φροντίζουμε να μαριναριστούν όλα τα κομμάτια.

Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (περίπου 1-2 λεπτά) και αφαιρούμε από την φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και επιστρέφουμε το σολομό στο τηγάνι. Σβήνουμε με βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ρίχνουμε  μέσα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά. Βάζουμε την κάππαρη, τον άνηθο, το ξύσμα από τα λάιμ, τον χυμό από το λάιμ, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s