Η διαφορετική! Συνταγή για πίτα με λιαστή ντομάτα & φέτα

pita-liasti-ntomata-650

Για εκείνους που τολμούν να κάνουν το κάτι ξεχωριστό, στην κουζίνα τους, αυτή η πίτα είναι μαγική!

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 2 ποτήρια αλεύρι μαλακό
  • 8-10 λιαστές ντομάτες στο λάδι τους
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 1 κλαδάκι ρίγανη φρέσκια
  • 4 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170, στον αέρα. Σπάμε τα αυγά σε μπολ και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Το μείγμα είναι αραιός χυλός.

Τοποθετούμε άδειο το ταψί νούμερο 36 στο φούρνο, να ζεσταθεί καλά, για 7΄-8΄. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και κρατάμε 4 κ.σ. από το λάδι τους. Βγάζουμε με προσοχή (γιατί καίει) το άδειο ταψί από το φούρνο και το αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο καλά στη βάση και στα τοιχώματα.

Αδειάζουμε μέσα τη ζυμαρόπιτα, πασπαλίζουμε με τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ρίγανη. Περιχύνουμε με το λάδι της λιαστής ντομάτας. Ψήνουμε τη ζυμαρόπιτα για περίπου 50΄, ώσπου να ροδίσει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s