Για μικρούς και μεγάλους! Συνταγή για κέικ βουτύρου με γλάσο λεμονιού από το Δημήτρη Σκαρμούτσο

cake-glaso-lemoniou-650

Ο αγαπημένος σεφ έχει την καλύτερη ιδέα για το πρωινό σας…

Υλικά

Για το κέικ

  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 100ml γάλα πλήρες
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • ½  κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 185 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

 

Για το γλάσο

  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100ml φρέσκος χυμός λεμονιού

 

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος για κέικ διαμέτρου 21 εκ.. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα γάλακτος, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού.

Βάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε στο ταψί για 10 λεπτά.

Για το γλάσο: Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το κέικ σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το γλάσο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s