Πλούσιο πρωινό! Συνταγή για αβγόφετες με δημητριακά από τον Άκη Πετρετζίκη

avgofetes-dimitriaka-650

Θρεπτική και πεντανόστιμη, αυτή η ιδέα του Άκη για αβγόφετες θα δώσει άλλη γεύση στα πρωινά σας!

Υλικά

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 140 γρ. γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. δημητριακά με μέλι και αμύγδαλο
  • 250 γρ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • ½  κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Παράλληλα σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει ελαφρά το μείγμα. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα πυρίμαχο.

Ρίχνουμε το υγρό μας μέσα στο σκεύος με τις φέτες ψωμιού. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να τραβήξουν καλά. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει και προσθέτουμε μέσα το βούτυρο.  Ψήνουμε για 2 λεπτά από την μία πλευρά τις αβγόφετες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμες, τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα με την ψημένη πλευρά από κάτω.  Σκεπάζουμε την κάθε αβγοφέτα με δημητριακά ολικής άλεσης. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας να κολλήσουν, χωρίς όμως να σπάσουν. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Μόλις ψηθούν, σερβίρουμε με φρέσκιες φράουλες και μέλι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s