Ο Τάσος Αντωνίου σε εντυπωσιάζει! Συνταγή για κέικ με κολοκυθάκι και τυριά

cake-kolokithaki-650

Ένα φανταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, το οικογενειακό τραπέζι…

Υλικά

  • 400 γρ. κολοκυθάκι
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα
  • 1 κ.σ. μέντα αποξηραμένη
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό
  • ½  κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Ξεπλένουμε καλά τo κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και τα φύλλα μέντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και την μοτσαρέλα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s