Αφράτο & μυρωδάτο! Συνταγή για βασιλόπιτα κέικ από τον Άκη Πετρετζίκη

akis-petretzikis-vasilopita-650

Υλικά

Για τη βασιλόπιτα κέικ

  • 300 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 7 γρ. μαχλέπι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1-2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα Β

  • 4 αβγά (200 γρ.)
  • 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά

Για το μείγμα Γ

  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη στο μίξερ με το φτερό πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά. (Καλό είναι το βούτυρο να το χτυπάμε όταν είναι εκτός ψυγείου για κάποια ώρα ώστε να είναι μαλακό).

Κατά τη διάρκεια που δουλεύει το μίξερ, παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά από το πρώτο μείγμα (εκτός από το πορτοκάλι) και τα χτυπάμε σε ένα μπλεντεράκι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη για να γίνουν σκόνη. Όταν ετοιμαστούν προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε αυτή τη σκόνη στο μείγμα με το βούτυρο και την άχνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε τα υλικά του μείγματος Β σιγά σιγά. Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ και ανακατεύουμε πολύ σιγά με μια κουτάλα. Βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα κέικ διαμέτρου 25 εκ. με αφαιρούμενα πλαϊνά και ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.

Πριν το ψήσιμο βάζουμε το φλουρί! Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε…

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s