Μελωμένη & ασυναγώνιστη! Συνταγή για σούπα κολοκύθας με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

akis-petretzikis-soupa-me-kastano-650_0

Κολοκύθα, κάστανα, μυρωδικά, κοτόπουλο και μαγικές σταγόνες κρέμας γάλακτος ενώνονται σε μια φανταστική βελουτέ σούπα…

Υλικά

  • 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 260 γρ. κάστανα βρασμένα, ξεφλουδισμένα
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • 10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 125 γρ. καπνιστό μπέικον, σε κομμάτι
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • Κρουτόν
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Κρέμα γάλακτος

 

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση.

Αφαιρούμε την φλούδα προσεκτικά από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Στην συνέχεια, αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού. Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το θυμάρι και τον κύβο. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε και το καυτό νερό, και σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συχνά για 20-30 λεπτά.

Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουμε τα πολλά υγρά.

Όταν ετοιμαστεί η σούπα την πολτοποιούμε με το μπίμερ και σιγά σιγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Η υφή της σούπας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζωμό ακόμα ή νερό. Για να σερβίρουμε την σούπα μας, γαρνίρουμε με κομματάκια μπέικον και κρουτόν, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και περιχύνουμε με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος την κάθε μερίδα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s