Δεν θα μείνει κομματάκι! Συνταγή για τάρτα με ανθότυρο, σπανάκι & μπέικον από τον Πέτρο Συρίγο

tarta-spanaki-kotopoulo-650

Ο ταλαντούχος σεφ σερβίρει την πιο «γεμάτη» σε γεύσεις και απόλαυση τάρτα!

Υλικά

 Για τη ζύμη
  • 325 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 αβγό
  • 30 γρ. νερό κρύο
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ζάχαρη

 

Για τη γέμιση

  • 260 γρ. σπανάκι
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 65 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • Αλάτι

 

Διαδικασία

Βάζετε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, το νερό, το αβγό, το αλάτι και τη ζάχαρη και ομογενοποιείτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν είναι έτοιμη, αφήνετε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Στη συνέχεια, ανοίγετε με τον πλάστη στο μέγεθος της ταρτίερας σας και απλώνετε τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα. Τρυπήστε τη ζύμη με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήστε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρετε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο, στη συνέχεια ρίχνετε το μπέικον που έχετε ψιλοκόψει και στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σπανάκι με το κρεμμύδι και τέλος προσθέστε το ανθότυρο και αλατοπιπερώστε.

Σε ένα μπολ, βάζετε την κρέμα με το αβγό και την παρμεζάνα και ανακατεύετε. Όταν ψηθεί η ζύμη σας, βάλτε μέσα τη γέμιση με το σπανάκι και απο πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τα αβγά και ψήστε στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s